Comandă telefonic&WhatsApp: 077 377 55 20

Care este diferenta dintre AWD SI 4WD?


AWD NU ESTE 4WD

Cuvintele "all-wheel drive" (AWD) si "four-wheel drive" (4WD) sunt uneori folosite in comun, deși nu sunt. Există distincții semnificative între cele două. Poate că nu ați recunoscut niciodată diferența dintre cele 2 sisteme de tractiune sau nu ați înțeles că înseamnă lucruri diferite.

De fapt, un sistem de tracțiune integrală poate furniza un cuplu variabil de cuplu fiecărei axe, iar șoferul nu are, în general, control asupra acestui lucru. Un sistem cu tracțiune integrală oferă o cantitate constantă de putere fiecărei axe și poate fi pornit sau oprit de către șofer. Deci, cum se ocupă de îndeplinirea atribuțiilor lor? Un sistem de tracțiune integrală, în general, folosește un diferențial central pentru a distribui cuplul motorului între cele două roți. În schimb, o tracțiune integrală depinde de o carcasă de transfer, care funcționează similar cu diferențialul blocat.

S-ar putea să vă întrebați de ce ambele sisteme sunt necesare în această etapă, având în vedere că scopul ambelor este de a distribui puterea tuturor celor patru roți. Deoarece sistemul oferă o cantitate constantă de putere fiecărei anvelope, tracțiunea integrală este ideală pentru off-road și alte condiții de tracțiune redusă. Orice anvelopă are cea mai bună tracțiune va primi puterea necesară, împiedicând blocarea mașinii.

Cu toate acestea, 4WD nu funcționează întotdeauna pe drum din același motiv pentru care funcționează atât de bine în afara drumului. Roțile unei mașini se învârt la viteze diferite in viraj. Când tracțiunea integrală este activată, sistemul încearcă să facă fiecare roată să se rotească într-un ritm comparabil, ceea ce face dificilă conducerea pe șosea. Ca rezultat, majoritatea sistemelor cu 4wd pot fi utilizate în modul cu două roți, ceea ce este recomandat pentru utilizarea pe șosea.

Sistemele cu tracțiune AWD sunt ideale pentru utilizarea pe autostradă, deoarece direcționează în mod activ puterea către roata (sau roțile) care necesită cel mai mult. Unele sisteme cu tracțiune AWD au o distribuție stabilită a cuplului între punțile față și spate, dar, deoarece utilizează un diferențial mai degrabă decât o carcasă de transfer, nu au aceleași dificultăți de virare ca sistemele cu tracțiune 4WD.

 

Sursa: https://www.engineerine.com/2021/06/what-is-difference-between-awd-and-4wd.html

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate